Den seneste tids spredning af coronavirus, corvid-19 i Danmark vækker naturligvis spørgsmål og bekymring blandt medlemmerne af vores forening.

Da situationen omkring den nye coronavirus hele tiden udvikler sig anbefaler vi, at man holder sig opdateret på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Her ligger der svar på en række spørgsmål og de nyeste anbefalinger. Vi opfordrer til, at man følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger og retningslinjer.

Sundhedstyrelsens retningslinjer

Som de fleste andre organisationer vælger Rygmarvsbrok foreningen at følge råd og vejledning fra regeringen og myndighederne. Vi er desværre nødsaget til at aflyse årets skitur med foreningen, deltagerne har fået besked.

Foreningen har også vores foreningsweekend i april måned - den 17-19/4. Vi agter at gennemføre dette arrangement, så længe myndighederne anser dette som forsvarligt. Lige pt. må arrangementer med under 100 deltager gennemføres. Så vi i bestyrelsen sætter begrænsninger på antal deltager til denne weekend, så vi ikke overstiger det maximale antal. Foreningen kunne desværre ikke afholde vores foreningsweekend.

Igen henviser vi til sundhedsstyrelsens anbefalinger og retningslinje.

Info fra Mikkel Mylius Rasmussen

Foreningen har talt med Læge Mikkel Mylius Rasmussen, som arbejder på Skejby og som tidligere har holdt foredrag om Rygmarvsbrok, og her er havd han siger om Covid-19 og rygmarvsbrok:

Først og fremmest: Covid-19 er ikke mit ekspertområde, men efter hvad jeg erfarer er der størst risiko ved høj alder og patienter med andre komplicerende sygdomme.

Rygmarvsbrokpatienter falder for en stor del i den sidste kategori og vil derfor efter min opfattelse være i varierende grader af højere risiko end gennemsnitspatienten.

Der vil være forskelle patient til patient, men specielt de der har høje skader og svære skolioser og dermed udfordringer med lungerne er i risiko.

Der er også mange rygmarvsbrokpatienter der har nyrepåvirkning og nogle hjerteproblemer.

Det er nogle af de sygdomme der vil medføre højere risiko alt andet lige, ved smitte.

 

Link til den internationale forening omkring rygmarvsbrok og covid-19

spinabifidaassociation